Mors Beste

Tips og Oppskrifter

Raspeballer med kjøtt og grønnsaker

Kategori: Tradisjonsmat | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 18. september , 2012
Kjøttet:

1 kg salt kjøtt .saltet lammekjøtt, eller saltet/røkt lammelår, saltet/røkt svineknoke eller røkt svinekam, usaltet vann til koking

Tilberedning

Kok opp vann og legg i det salte kjøttet. Kok opp på nytt, skum godt og la kjøttet trekke. Trekketiden er avhengig av størrelsen på kjøttet. Store stykker bør få trekke i 1 1/2- –2 timer og kjøtt i skiver ca 1 time. Lettsaltet røkt lammelår pakkes i aluminiumsfolie og stekes i  stekeovn ved ca 150 grader. i 2 1/2 -3 timer til steketermometeret viser omtrent 72 grader. La lammelåret hvile litt før det skjæres opp.

Raspeballer:

2 store kalde kokte moste poteter

6 store rå revne eller malte poteter

ca 2 dl byggmel

ca 1/2 dl hvetemel

Melet er bare ca mål,da fukten i de rå potetene er avgjørende for fastheten.

Prøv deg frem til du får en passe konsistens,ikke for løs og ikke for tørr.

1 ts salt

1 krm pepper

Tilberedning: Bland sammen alle ingrediensene til raspeballene og form til små eller mellomstore baller. Legg dem i kokende kraft og la trekke ved middels varme. i 25-30 min,til de flyter opp.Det indikerer at de er ferdig kokte.

Enkelte liker også å servere  grov røkt eller urøkt pølse ved siden av,foreksempel Vossakorv eller røkte kjøttpølser.

Tilbehør: :kålrot og gulrøtter. Kok oppdelte grønnsaker til de er møre og server gjerne kokte poteter også ved siden av raspeballene.I stedet for gulrot og kålrabi kan kålrabistappe brukes til.

Jeg bruker av og til og fylle raspeballene med sprøstekt bacon i terninger før koking.Da lager du en flat kake av deigen og legger ca en ss skje med stekt bacon i midten og klemmer deigen godt rundt,slik at fyllet er dekt helt av deigen og glatter ut revner og sprekker med fuktige hender.Det blir et helt måltid i seg selv.Server med baconfett og grønnsaker.Raspeballer kan også serveres sammen med stekt flesk.

 

 

Annonser(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Mors Beste" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.